Time flies when you're having fun!

Het afscheid op Schiphol herinner ik me nog als de dag van gister, maar het voelt alsof ik mijn familie al eeuwen ken. De tijd vliegt voorbij hier!

Laat ik maar aan het begin van oktober beginnen..

De eerste dag van oktober waren Hester (real sister) en Mariah (fake sister? Laat ik haar maar new sister noemen) jarig. We gingen 's middags met ons allen naar grannie's house om Mariah's birthdaycake (versierd met Halloween decoratie) te eten. Die middag zijn we naar de mall geweest en heb ik een nieuwe outfit voor Mariah gekocht. We gingen uit eten in een restaurant waar ze koken in front of you. De kok deed allemaal trucjes met vuur en eten. Erg leuk, maar ik vond het dood eng. De kok kwam daar ook snel genoeg achter, en pestte me door met vuur te spelen op haarafstand en al het eten op mijn bord te gooien. Die avond gingen we naar het Duitste Oktoberfest, in downtown Clarksville. Buiten was een kleine kermis, en in de tent kon je spulletjes kopen, dansen, eten en bier drinken. Dat was de eerste keer in mijn leven dat ik bier wilde drinken.. Mariah, Zach (een vriend van haar) en ik wilden in een centrifuge attractie, maar we kwamen erg laat dus er waren geen kaartjes meer te koop. Nadat Mariah en ik een toneelstuk op hadden gezet door te zeggen dat ik speciaal uit Holland hier heen kwam voor het Oktoberfest, mochten we gratis. It didn't make sense at all, want ik had dan net zo goed naar Duitsland kunnen gaan. Maar ach, het was een kermis mannetje dus die kun je alles wijsmaken. Uiteindelijk was het allemaal voor niets geweest, want ik heb niet echt genoten van de attractie. Er stond een man, precies tegenover mij natuurlijk, die te veel bier had gedronken en erg misselijk was. Mariah en ik stonden half jankend en stop- schreeuwend op een klodder kots te wachten die maar niet kwam. Achteraf bleek het een grapje te zijn. Leuk joh, die Amerikanen. Daarna gingen we dansen op Duitse muziek met dikke, verkleedde mannetjes. Wat echt geweldig is hier, is dat er een aantal nummers zijn waar iedereen hetzelfde op danst. I wish we had things like that. Vooral dit nummer wordt erg vaak gedraaid:

Afgelopen week had ik mijn fallbreak. Ik moet zeggen dat ik daar ook echt aan toe was! Die vroege schooltijden zijn iets waar ik waarschijnlijk nooit aan zal wennen.

Zaterdag zijn Donna, Mariah, Hannah en ik naar een pumpkin patch geweest. Het is eigenlijk een grote boerderij waar je pompoenen kunt plukken (?). Er zijn een hoop activiteiten en er zijn veel lekkere dingen te koop. Vooral de karamel Apple (staat tussen mijn foto's) was heerlijk! Vanaf de boerderij kun je op een apple wagen naar de pompoen- en maïsvelden. Daar heb ik mijn eerste pompoentje geplukt, die nu ligt te verrotten op mijn kamer. De man van de wagen was zo enthousiast dat ik uit Holland kwam, en dat dit mijn eerste ‘hay waggon ride' was, dat hij dat vrolijk vertelde en vervolgens iedereen voor me liet klappen. For real, de meeste Amerikanen zijn zooo vriendelijk! Mijn hostparents hebben een nieuwe voor mij gekocht, zodat ik later deze week mijn eerste pumpkin kan carven voor Halloween. Het verbaasd me nog steeds dat Halloween zo groot is hier in Amerika. Ik heb vandaag nog een tasje gekregen van grannie met Halloween stuff erin! We hebben de voorkant van ons huis al versierd en snoep ingeslagen. De kleine kinderen gaan namelijk langs de deuren voor snoepjes, zoals wij dat hebben met 11 november. Ik kan niet wachten tot mijn verjaardag, 31 oktober, wat gevierd wordt in heel Amerika!

Laughing

Dinsdag ben ik met mijn hostparents en Josi naar Mammoth Cave geweest. Een nationaal park in Kentucky, met ondergrondse grotten (of zijn grotten altijd ondergronds?). Josi en ik hadden het ons iets anders voorgesteld dan het was. We waren diep onder de grond en moesten door de meest smalle gangetjes lopen, wat ik nog steeds niet begrijp aangezien er een hoop dikkies zijn die daar echt niet doorheen passen. Dood eng dus. At least mijn hostdad had fun met ons half hyperventilerend door de grotten zien lopen.. Ondanks dat hadden we een erg gezellig dagje! De terugreis kochten Josi en ik een koffie bij een benzinestation. De bekers waren huge dus we besloten een small te kopen. Bij de kassa begon die vrouw helemaal te flippen, want we hadden het in een frisdrankbeker in plaats van een koffiebeker. De rest van de avond stuiterden Josi en ik van de cafeïne, want je wil niet weten hoe groot een ‘small' is. Er staat een foto tussen mijn foto's.

Afgelopen vrijdag had Mariah een toneelstuk, aangezien ze op een Musical Theatre School zit. De rest van de week ben ik met vrienden naar de mall geweest, heb ik een dag met mijn hostfamily doorgebracht, hele dagen getraind, veel uit eten geweest en het er allemaal proberen af te sporten.

Gister ben ik met Shon en Amy (zijn vriendin) naar een footballgame geweest van de college hier in Clarksville, Austin Peay. Amy's vader is the president van Austin Peay, en heeft veel aanzien en geld. Hun huis is zo groot dat ik erin verdwaalde. Wij kregen vip kaarten en mochten met de ‘belangrijke mensen' in een gebouwtje zitten om de footballgame te kijken. Daarnaast was er heerlijk, en gratis, eten en konden we alles erg goed zien. Het is eigenlijk hetzelfde als de Highschool Football games, maar dan is alles groter. De band is enorm groot, en erg goed. Ze speelden zelfs muziek van Pearl Jam en de Foo Fighters! (filmpje op facebook) Zij spelen aan het begin, in de pauze en aan het eind van de wedstrijd. En als er wordt gescoord spelen ze ook een muziekje vanaf de zijkant. De cheerleaders en Pom Squad girls zijn de hele tijd bezig. Aan het eind van de wedstrijd gingen de president, his wife and nog wat important people het veld op tijdens het concert van de band. Wij moesten helaas weg, maar anders mocht ik ook mee het veld op! Hopelijk later dit jaar nog eens. Het is trouwens wel grappig om te zien hoe fake Amerikanen kunnen zijn. Vooral de belangrijke mensen doen enorm aardig tegen elkaar en lachen de hele tijd, ook al weet je dat ze er eigenlijk niet willen zijn. Vermoeiend..

Vorige week was extreme home makeover op tv. Dat is een paar jaar geleden opgenomen hier in Clarksville. Het ging over een ex collega van mijn hostdad, die een paar jaar geleden is overleden. De meisjes ken ik via school. Ze hadden allemaal spulletjes op hun kamer van Northwest Highschool. Zelfs Usher was hier om te helpen, en Selena Gomez, dat blijft raar. Dat huge house is hier 5 minuutjes verderop.

Helaas begint school morgen weer, dus moet ik er weer vroeg uit. Vandaag was het rond de 25 graden, maar komende week wordt het koud. Het weer is erg wisselvallig hier.
Ik heb het enorm naar mijn zin hier. Ik heb laatst wel even een moeilijk weekje gehad, maar nu wordt het alleen maar beter. Voor ik het weet ben ik een jaartje ouder, vieren we thanksgiving, kerst, oud&nieuw, moet ik de winter door zien te komen en dan is het alweer spring! Mijn cheerleaden season is tot eind februari. Ik kan er ook voor kiezen om nog cheerleaden basketball te gaan doen, maar daar moet ik nog even over nadenken. Ik heb dan ongeveer 2/3 wedstrijden per week, wat ik eigenlijk te veel vind. In de spring ga ik wel weer een andere sport doen. Ik zit te twijfelen tussen track (sprinten op zo'n atletiek baan) of tennis. Suggesties zijn welkom!

Wink
Rond die tijd heb ik ook een trip met mainstream, waarschijnlijk een weekend naar Sant Louis. Dan hebben we nog Prom and graduation van de seniors en dan ben ik rond eind mei vrij van school. Tot slot ga ik met mijn hostfamily op vakantie naar Virginia, en dan eind juni komen mijn moeder en misschien twee zussen me ophalen. Voor ik het weet zit ik alweer in Nederland dus!

Have fun met jullie fallbreak.. I'm jealous.

Dikke tút,
Elbrich

Ps; Ik weet niet meer wie het vroeg, maar de newspapers worden hier inderdaad gewoon op de oprit gegooid! ;)

Tim

Je moet gaan softballen in de spring haha, ik ga zwemmen in de winter.. als je naar virginia komt meld je het dan even ver van te voren want ik weet zeker dat mijn hostmommie je heel graag wil ontmoeten!

Tjalling

Ga maar track doen, mag je midden op de dag van school weg, beetje chillen op een tribune en dan eens een sprintje trekken. Zeker aan te raden ;)
Je moet ook sowieso naar de Arch in St. Louis gaan, dat is echt sick hoog, veel plezier!