Interview gehad!

Hey,

Gister ben ik naar het interview gesprek geweest samen met mijn moeder.Het was in Hotel Haarhuis in Arnhem. Pérfecte locatie, aangezien de winkelstraat om de hoek was.
De oudjes kregen een presentatieover specifieke puntenwat bij de bijeenkomst nog niet aan de orde was gekomen. Wij (de exchange students, alleen meisjes deze keer) moesten mee naar beneden om een Engelse test te maken en geïnterviewd te worden. Het doel van de toets is natuurlijk om mijn Engelse vaardigheid te testen, en het interview werd gedaan om mij beter te leren kennen. Ik keek best wel tegen de toets op, maar het interview zag ik wel zitten.
In praktijk pakte dit net evenanders uit. Volgens mij had ik een toets die voor een 10-jarige bedoeld was ofzo. Vooral het eerste gedeelte was onwijs simpel. Het waren vragen als 'Witch door is open?' en daarbij kon je uit plaatje A, B, C en D kiezen waarvan 3 deuren dicht waren. Het tweede gedeelte was iets moeilijker, maar nog makkelijk te doen.Je zal weer net zien dat ik de toets ook nog slecht heb gemaakt, dus ikhou er numaar over op. Het interviewwas moeilijker dan ik had gedacht.Het doel is om me beterte leren kennen, maarik vrees dat dat met mijnEngelse gebrabbel niet is gelukt..Sommige vragensloegen trouwens echt nergens op.Er werd gevraagd of ik flexibel ben. Ik antwoorde ja en moest vervolgens uit gaan leggen waaruit dat blijkt. Nou, geloof me,dat bedenk je nietzo hup flats boem.Verder deed ik heel lacherig en zenuwachtig omdat ik gewoon schrok van mijn afschuwelijke Engelse uitspraak en zelfbedachte woorden. Achja, we zullen zien..
Daarna moesten we nog ongeveer een half uur wachten op de ouders.Bijna alle meisjes kennen elkaar alvia een hyves (waar ik inmiddels ook lid van ben) dus dat waswel gezellig.
Ik ben nu bezigom mijn aanmeldingspakket intevullen.Heel veel vragenwaar je uitgebreide antwoorden op moetgeven.Ik heb besloten om dit eerst maar in het Nederlands te doen en daarna mijn mentor (en Engelse lerares van vorig jaar) er mee lastig te vallen. Er moet nog een hoop geregeld worden doormn dokter, school, ouders etc. Ook moet ik mijn paspoort, TBC en hepatites A+B en dat soort dingen halen. Én ik moet nog pasfoto's laten maken. Dit alles zo snel mogelijk, omdatje dan meer kans hebt om geaccepteerd te worden. Als alles klaar is kunnen we het opsturen naat Travel Active en als die het ook goedkeuren wordt het naar de Amerikaanse organisatie gestuurd. Dan is het afwachten (dagen, weken, maanden?) of ik door hen ook geaccepteerd word. Als ik daar goedgekeurd ben zoeken ze een gastgezin in een regio waar ik mijn voorkeur aan heb gegeven.Het betekend niet dat ik daadwerkelijk in die regio kom, want het gastgezin is natuurlijk belangrijker. Waar ik terecht kom, bij wie ik terecht kom, wanneer ik terecht kom én hoe ik terecht kom is allemaal nog niet bekend. Het kan zijn dat dit in januari al bekend is, maar het kan ook pas in juni zijn. Erg spannend dus!

Ik houd jullie op de hoogte :)

Liefs, Elbrich

Hedwich

Leuk :D Maar lief, Witch of Which deur was open? ;)

Annet

Wow, nu wordt het toch wel echt he?! Nou super knap vind ik het nu al, door deze eerste belangrijke stap te zetten. En het zal allemaal wel wat meevallen wat betreft je Engels. Alhoewel, als ze het maar niet over koeien hebben gehad daar>!! haha

@Hedwich

Ik heb je gewaarschuwd, mijn Engels is slecht..

M.

"Ook moet ik mijn paspoort, TBC en hepatites A+B en dat soort dingen halen".

Dat je niet gezonder wordt van een jaar in het land van Mc D. en Burger King is tot daar aan toe, maar om er nu ziektes mee naar toe te nemen... Bedoelen ze dat met 'uitwisselingsprogramma' tegenwoordig?

veel plezier El, ik zal je missen :)

@M(elvin?)

hahaha kom op, jullie begrijpen me wel..

Marrit

Hey El,

Wat spannend allemaal zeg! Gaat nu echt snel! Gelukkig kan je het eerste half jaar van je nieuwe neefje of nichtje nog wel meemaken :)

Dikke kus

Hedwich

Geeft niet El, daarvoor ben ik ;) Hoewel.. mijn engels is ook niet echt je-van-het. Maar super gave foto trouwens in je header!

Jildou

haha elbrich weer he!
gelukkig kan ik nog een half jaartje mn zusje pesten :D

Marloes

Aaa ik herken mezelf wel in wat je zegt over het interview! Ik vond het vet moeilijk om telkens voorbeelden te moeten geven! Volgens mij heb ik bij dat flexibel voorbeeld maar iets gepraat over dat als ik met iemand moet samenwerken die ik niet mag ik er toch het beste van maak OFZO :P
Of die vraag waar je een voorbeeld moest geven wanneer je het moeilijk had in je leven en hoe je dat hebt aangepakt en veder bent gegaan. ik zat daar echt 'ehm my life is pretty easy....'
Haha nou succes met je aanmeldingspakket :D
xx

Bert

Hej El,

Ik ga je blog zeker volgen! Ben erg benieuwd naar de avonturen die op je pad komen. Ondertussen maar hard werken aan je Inglisj pronousjésjon ;-)

doutsen (zusje van elbrich)

een interview wanneer

jetty en flip

spannend Elbrich, we leven mee

Loes

Wat gaaf Elbrich! De zoon van mijn collega is net terug van een jaar uitwisseling. Wat is je voorkeursregio? Ron en ik zijn ook in Amerika geweest, voorig jaar, Nevada en californie. Als je vragen hebt, dan laat maar horen.

@ Loes

Ik kon je e-mail niet vinden tussen de lijst, dus reageer ik maar even op deze manier.
Wat leuk dat hij ook een uitwisselingjaar heeft gedaan! Er zijn steeds meer die het doen. En cool dat jullie naar Nevada en Californië zijn geweest. Ik kon kiezen uit 2 van de 7 regio's en heb gekozen voor de Western States (Californië, Nevada, Utah en Hawaii zitten daar in) en voor de Nortwest (Alaska, Washington, Oregon, Montana en Wyoming). Het is dus niet zeker waar ik geplaatst word, en het maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit. Als ik maar een leuk gezin heb. Maar het was gratis, dus heb ik dit maar gekozen. Hoe was californië? En hoe lang is dat vliegen trouwens:P

xx